Tuesday, April 22, 2008

Kaupungilla, osa 562

Joku on spraymaalannut sabloonalla seinaan sanat "Welcome to Stalingrad". Ei vaan mita siina lukee? Siinahan onkin, etta "Tervetuloa Saligradiin". Nimileikki viittaa erittain epasuosittuun paaministeriin Sali Berishaan, joka on tunnettu korruptoituneisuudestaan. Olen yrittanyt kysella ihmisilta miksi hanet on uudellenvalittu virkaansa, mutta kaikki vain mumisevat jotain epamaaraista.
Kirjoituksia on ympari kaupunkia, ja saan kuulla, etta ne on maalannut jarjesto nimelta Mjaft!, joka taistelee korruptiota vastaan (mjaft=riittaa).


Kaupunki on taynna valtavan isoja lippuja. Niita on kolmenlaisia: Yhdessa on NATOn tunnus, yksi on Albanian lippu ja yhdessa lukee Albania NATOon. Albania on saanut kutsun liittya NATOon ja monelle tama symbolisoi tarkeaa askelta kohti Albanian eurooppalaistumista. Jotkut jo uumoilevat, etta Yhdysvallat rakentaa sukellusvenetukikohdan Albaniaan mielessaan Lahi-ita. Ja sitten on tietysti suuri joukko kansalaisia, joilla ei ole aavistustakaan mika NATO on.


Tiranaan on tullut suuri maara uusia liikeita, jotka tarjoavat tavaroita, joihin tavallisella kansalaisella ei ole ikimaailmassa varaa. Kysyn taas itseltani: kuka naita ostaa? Jos jaakaapin hinta on 1000 euroa, niin sita ei osta laakari, jonka palkka on 230e/kk tai opettaja,jonka palkka on 100e/kk.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home