Friday, March 24, 2006

Sadetta..

Voi ei enaa sadetta! Mihin tata vesimaaraa oikein tarvitaan?! Maa ei ime enaa vetta, kadut lainehtivat. Viemarit eivat enaa veda. Nooakin olisi jo kellunut vahemmalla vesimaaralla! Kaupungin halki virtaava kanaali on niin taynna vetta, etta se tulvii melkein kadulle asti. –Sanotaan aina, etta Englannissa sataa paljon. Englanti on Sahara verrattuna Albaniaan!! –Meidan pitaisi menna tutustumaan uuteen projektikohteeseen. Mutta alueen pormestari on soittanut ja sanonut, etta kylaan ei paase juuri nyt. Tulva on katkaissut ainoan tien alueelle.


Tulkki ei ilmesty pianotunnille. Han on sairaana. Myohemmin kyllakin hanen tyttarensa lipsauttaa, etta han on mennyt tapaamaan sisariaan. Saan aamupaivaksi eraan opettajan tulkkaamaan. Mutta iltapaivan olen omillani. No, onneksi viidesta oppilaasta paikalle ilmestyy ainoastaan yksi. Pidan ensimmaisen pianotuntini albaniaksi. Olen suunnattoman ylpea itsestani, vaikka suoritukseni ei pidakaan sisallaan juuri muuta kuin etta lasken yksi kaksi kolme nelja. Ja onneksi oppilas on niin alykas, etta han lukee ajatukseni silloin kun minulta loppuvat sanat. Mutta tasta se lahtee!

Miehet istuttavat ADRAn pihalle 40 puuta. Oliivipuita, aprikoosi, kirsikka, omena, kiivi. Neo vat viela taimia, mutta mitten ihmeellista voida katsella ikkunastaan pihalla kasvavia aprikoosipuita! Miehet peittelevat puitten juurelle isot kasat hevosenlantaa. Sita on tuotu kylasta minikokoisella “kuorma-autolla”, jotka taalla ovat erittain suosittuja. Autot tuodaan tanne Kiinasta ja ne ovat siita hauskoja, etta ne puhuvat kiinaa. Kun peruutusvaihde menee paalle, alkaa kuulua kiinankielista puhetta, karry ilmeisesti varoittelee jaamasta auton alle! Nailla kuorma-autoilla kuljetellaan taalla mita moninaisimpia tarvikkeita, lehmista alkaen. Ja ilmeisesti myos hevosenlantaa..

Mita tehda kun pullat ovat uunissa ja tulee sahkokatkos? Tiedan, etta uuni pysyy kuumana viela jonkin aikaa, mutta.. Kun vedan pellin uunista, pullat ovat kivikovia..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home