Monday, March 13, 2006

Suomi-kuvaa kirkastamassa

En tieda mika riivaaja minuun aina menee, kun tulee puhe Suomesta. Ensin rehvastelen naispresidentillamme, erinomaisella sosiaaliturvallamme ja korkealla koulutustasollamme. Sitten vaajaamatta joku kysyy: Eikos teilla ole kovin kylma siella? Tassa vaiheessa saan vetta myllyyni. Pakkasta on vahintaan 30 astetta ja lunta metrin tai pari. Ihmiset kayvat uimassa jaan keskella avannoissa ihan ilokseen (ja ikaankuin minakaan ikina olisin avannossa uinut) tai vahintaan kieriskelevat lumihangessa ALASTI (kauhun kiljahduksia). Sata-asteisessa saunassa istutaan (epauskoisia ilmeita) ja hakataan vieressa istuvaa oksilla (hahhah).

Talvella aurinko ei nouse muutamaan kuukauteen ja kesalla se paistaa yota paivaa (tama alkaa jo olla liian paksua nieltavaksi). Ihmiset syovat poronlihaa ( no ei kai!)ja verimakkaraa (heikkohermoisimmat alkavat voida pahoin..).

Viimein lyon poytaan valttikorttini: Nokia on Suomesta (taalla useimmilla on Nokian kannykat). Nyt kaikki huomaavat, etta puhun palturia. Nokiahan on Kiinasta- eipas kun Englannista. Olen varmaan keksinyt muutkin jutut omasta paastani hauskuuttaakseni lahimmaisiani.

Ehka minun pitaisi keskittya ensisijaisesti siihen, etta saisin Suomen sijoitettua maailmankartalla oikeaan paikkaan, eraan pienen oppilaani mielesta Suomi sijaitsee Vali-Amerikassa..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home