Tuesday, March 21, 2006

Lisaa murusia

Lahden pankkiautomaatille nostamaan rahaa. Lahimmalle automaatille on puolen tunnin kavelymatka. Tai yksi automaatti on kylla lahempana, mutta se on ollut koko ajan pimeana. No, saavun koneelle ja yritan nostaa rahaa. Automaatti saikahtaa moisesta royhkeydesta niin, etta se sylkaisee korttini ulos (ei rahaa) ja sen jalkeen ruudulle ilmestyy teksti: Minua huolletaan parhaillaan.- Valehtelija! Lahden seuraavalle automaatille. Sama juttu: Sorry, I’m being serviced. No, ei kun seuraavalle koneelle. Sahkokatkos, kone pimeana. Seuraava automaatti, sama tulos. Saan kavella puolitoista tuntia ympari kaupungin keskustaa ennen kuin loydan pankkiautomaatin, joka armollisesti suostuu luovuttamaan minulle vahat rahani.

Helmisormus, kultasormus, kivisormus- valkosipuli! Toden totta: kultaliikkeen ikkunassa komeilee kimaltavien helyjen vieressa muhkea valkosipuli. Ihmiset ovat hyvin taikauskoisia taalla. Pahoja henkia yritetaan pitaa loitolla kaikin mahdollisin poppakonstein. Joku sanoikin, etta maan virallinen uskonto ei ole muslimiusko vaan taikausko.

Salskea nuori mies tulee esittaytymaan ja sanoo nimensa olevan Astrid. Kerron hanelle, etta hanella on ruotsalainen tyton nimi. Sepa ei hanta paljoa haittaa, han ei varmaan kovin monta ruotsalaista elamansa aikana tapaa. Mutta minusta tuntuu jotenkin perverssilta kutsua hanta Astridiksi. Hanen lempinimensakaan ei ole kovin paljon miehekkaampi, se on Titi..

Muuttolintuja, kymmenittain muutolintuparvia ja jokaisessa satoja lintuja. Tuhansittain lintuja on palaamassa kotiseuduilleen. Missahan ne ovat viettaneet talvensa, Afrikassa vai Lahi-Idassa..

Kaikkia laakkeita saa apteekeista ilman reseptia, aivan kaikkia, antibiooteista lahtien.-Kayn apteekissa, missa farmaseutti tuo oitis tarvitsemani laakkeet. “Made in France”, han lausuu voitonriemuisesti laittaessaan pakkauksen tiskille. Se on laadun tae. Tanne tuodaan kylla esimerkiksi Intiasta piraattilaakkeita, joita myydaan katukaupassa, mutta apteekkien myymat tuotteet ovat turvallisia.

Sahkot ovat totaalisesti poissa ADRAn rakennuksista (ja siis minunkin tiloistani) jo neljatta paivaa. Huoneeni on kylmempi kuin jaakaappi ja melkein yhta pimea. Ei lamminta vetta myoskaan, silla vesisailiossa vesi lampenee sahkolla. –Sahkolaitoksen vaki yrittaa taas oveluudella saada ihmiset maksamaan sahkolaskunsa ja yksi kiukkuinen suomalainen joutuu karsimaan tasta typeryydesta. Kukaan ei tieda milloin sahkot saadaan takaisin, silla nainen, joka hoitaa alueella naita asioita, on mennyt Elbasaniin tapaamaan sisartaan eika kukaan tieda milloin han tulee takaisin. Voi anna mun kaikki kestaa!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home