Wednesday, September 17, 2008

Valppain mielin muista sa aina..

Lahden bussilla toihin. Bussimatka kestaa 50 minuuttia. Kavellen paasen koululle 45 minuutissa. Syita bussin hitaaseen matkaan ovat muun muassa se, etta kuljettaja alkaa tapella jonkun matkustajaparan kanssa joka haluaa pois pysakilla ja se, etta bussi matelee kadulla eraan naisen takana, joka tyontaa kottikarrylla tomaatteja.


Aikaisemmin, kun en itse ajanut taalla autolla, liikenne vaikutti kaoottiselta ja pelottavalta. Nyt kun olen itse saanut auton alleni tunnen olevani liikenteessa kuin kala vedessa. Itse asiassa taalla ollaan paljon joustavampia kuin koto-Suomessa, missa ohittaminen ei onnistu, koska ohitettava painaa kaasua hampaat irvessa, tai kaistan vaihtaminen on lahes mahdotonta kun kukaan ei halua antaa tieta.


Jos taalla haluaa kaahailla kaistalta toiselle hurjaa vauhtia edes takaisin (siis en mina, tarkoitan nyt tietysti muita ajajia) niin sen voi tehda, tai jos haluaa jattaa autonsa ruuhka-aikaan vilkasliikenteiselle kadulle hatavilkut paalla, niin sekin onnistuu. Muut autoilijat vaistavat kohteliaasti kun tulen liikenneympyraan ja oikeastaan ainoa, mita pelkaan taalla liikenteessa, ovat vanhat miehet, jotka huojuvat polkupyoriensa kanssa keskella autokaistaa.


Bensiinin hinta on noin 1,2 euroa ja dieselin hinta on suunnilleen sama. Hinta ei ole kylla suhteessa paikallisiin palkkoihin, mutta suomalaisesta tuntuu sentaan hieman ilahduttavammalta kuin vastaava kotimainen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home