Friday, May 16, 2008

Olen menossa askartelemaan naisten kanssa. Tama on yksi kansainvalisen naisten ryhman toimintamuodoista, askartelevat lapi vuoden kerran viikossa joulumyyjaisiin, jotka pidetaan vuosittain eri hyvantekevaisyyskohteen hyvaksi.

Ryhmaa vetaa Alankomaitten lahettilaan vaimo. Vaellan alueelle, missa en ole kaynyt aikaisemmin. Lahetystoja, vartijoita, siisti ja hyvinhoidettu tienoo. Ajattelen hetken aikaa kuinka ihanaa olisi olla lahettilaan vaimo. Ei tarvitsisi olla toissa, jos ei tahtoisi. Saisi asua kauniissa talossa turvallisella alueella. Olisi kokki ja siivooja ja saisi touhuilla jotain kivaa pienta, kayda lounailla ja vetaa vaikka askarteluryhmaa ja kayda shoppailemassa. Huokaus.. Mina asun mustalaisperheessa alueella, jonka nimea kukaan ulkomaalainen ei edes tunnista. Syon makaroneja aamiaiseksi, kuljen kengissa, jotka pysyvat kasassa narun avulla ja kaikki ystavanikin ovat yhta rahattomia kuin mina. Mutta siltikin, olisinko yhtaan sen onnellisempi kuin nyt. Matkatavaroitten vahetessa kulku kay koko ajan kevyemmaksi.


Kuljin kerran Lontoossa kveekarien kokouspaikan ohi ja ilmoitustaululla oli seuraava lause: "A simple lifestyle freely chosen is a source of strength". Vapaaehtoisesti valittu yksinkertainen elamantyyli on voiman lahde. Uskon, etta nain on. Ennen kuin tulin Albaniaan joulun jalkeen tana vuonna, kavin tapaamassa Ermiraa ja Ramia Englannissa. Minulla ei ollut silloin viela tiedossa majapaikkaa ja Rami ehdottikin, etta menisin hanen kotiinsa asumaan. Vahan anteeksipyydellen han kylla sanoi, etta hanen kotinsa on kovin simple, yksinkertainen. Siihen Ermira totesi, etta kylla Anna sopii sinne hyvin, koska han on itsekin niin simple. Vaikka pilkkasin hanta siita, etta han pitaa minua yksinkertaisena, niin otin hanen sanomansa kohteliaisuutena. Olen valinnut palvella Hanta, jolla maan paalla vaeltaessaan ei ollut edes paikkaa, johon paansa kallistaa. Kuinka voisi palvelija olla mestariansa suurempi.


Lahtiessamme omille teillemme, yksi naisista kysyy minulta, onko minulla kuljettaja odottamassa. Hakellyn niin, etta en ole saada sanaa suustani. Han on jostain ihan eri planeetalta. Mina tasta lahdenkin sulloutumaan tuonne ruuhkabussiin. Kuljettaja!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home