Monday, May 12, 2008

Aurinkoa, tuulta ja vetta

No niin, vihdoin toipumassa tappoflunssasta. Eilen seurakunnan nuorten kanssa Divjakessa retkella, ruma merenranta, mutta Valimeri on sentaan aina Valimeri ja aurinkoa, tuulta ja vetta riitti, niin etta silta osin kaikki oli kunnossa, nuorisolla oli hauskaa, pelasivat pallopeleja, uivat ja soivat evaita. Paluumatkalla tormattiin ryhmaan suomalaisia nuoria, jotka olivat mukana Tony Anthonyn evankeliointikampanjassa.


Mitas tassa on muuta viikon aikana tapahtunut.. Keskiviikkona olin ensimmaista kertaa Tiranan kansainvalisen naisten ryhman kokouksessa, pari-kolmekymmenta naista eri puolilta maapalloa ja lisaksi paikallisia. Ihmisia taalla mielenkiintoisissa tehtavissa; yhdella on orpokoti, joku YKn palveluksessa, yksi on muotisuunnittelija, yhdella on teehuone. Naiset tekevat paivan parin retkia eri puolille Albaniaa, harrastusryhmia on moneen lahtoon: keilailua, joogaa, maalauskerho, kulinaristiryhma ja naiset keraavat myos varoja eri hyvantekevaisyystarkoituksiin. Tama on ehdottomasti minun juttuni! Tahan mukaan syksyn tultua!


Ramin aidilla on nusia. Nusia tarkoittaa joko morsianta tai miniaa. Tassa tapauksessa kotona asuva poika on tuonut taloon asumaan tyton, jonka kanssa han aikoo menna myohemmin naimisiin. Poika on 30 ja tytto 19. Nusian taloon saaminen on jokaisen albanialaisaidin suurin haave, tasta lahtien tytto tekee tyot ja palvelee vieraita. Ja niinpa naen tyton aamuvarhaisesta lahtien kuuraavan mattoja ja pesevan pyykkia. Tasta lahtien han kantaa minulle teeta ja anoppi istuu ja vahtii. No, nyt minun on helpompi lahtea, kun Ramin aiti ei jaa valittamaan yksinaisyytta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home