Wednesday, May 14, 2008

Ulkomaalaisongelmia

Istun hetkiseksi puiston penkille levahtamaan. Viereeni istuu nainen, joka alkaa rupatella seurallisesti, niin kuin taalla on tapana. "En ymmarra, puhun englantia". -Ai Englannista, eikos teilla siella Englannissa ole kovin sateista? -Juu, kovasti sataa ja kylmakin on, kuvailen uutta isanmaatani. Nainen nyokkaa ymmartavaisesti. Sitten han puhkeaa vuolaaseen sanatulvaan. Mies oli 35 vuotta korkeassa virassa insinoorina, mutta elake on talla hetkella surkea. Sama vaimon kohdalla, laakarina palveli maataan, mutta nyt saa minimaalista elaketta. En voi kuin pahoitella heidan kohtaloaan, tiedan, etta elakkeet ovat taalla jarkyttavan pienet useimmilla ihmisilla.


Ostan ensimmaista kertaa kadulta vaatteita. Kaikki naiset ovat taalla tyylikkaasti pukeutuneita, he ostavat pukimensa mustalaisilta, jotka myyvat niita kaduilla suurissa pinkoissa, kaytetyt vaatteet ovat useimmiten Saksasta tulleita. Ihastun kevaanvihreaan puseroon ja kysyn sen hintaa. Myyjan kasvoille ilmestyy tyhmanovela ilme, ahaa, ulkomaalainen. Tiedan, etta han kuulee mielessaan kolikoiden kilinaa. Hinta on minulle korkeampi kuin paikallisille. Ostan puseron silti. Mutta aion joskus viela tulla vaateostoksille jonkun paikallisen kanssa.


Menen hakemaan viisumiani, sen pitaisi olla tanaan valmis. Poliisilaitoksen tytteli sanoo silmaa rapayttamatta: Tulkaa kahden viikon paasta uudelleen. Mutta mina olen lahdossa maanantaina! Jatin sen takia paperit jo kuukausi sitten, etta saisin viisumin ajoissa ennen lahtoani. Tytteli kutsuu paikalle poliisin, joka kuvittelee osaavansa puhua englantia. -Miksi viisumini ei ole valmis?! -General secretary ei ole ehtinyt laittaa siihen nimikirjoitustaan. Mutta eihan siihen mene kuin kaksi sekuntia! -Saan sakot, kun minulla ei ole viisumia! Tama ei mene poliisin tajuntaan. -Mutta mika nyt on ongelma. -Se, etta minulla ei ole viisumia!!! Poliisi lahtee mitaan virkkamatta pois, kyllastyttyaan huutavaan ulkomaalaiseen. Eika minulla vielakaan ole sita viisumia..

2 Comments:

Blogger Tarja said...

Sorry, etten ole pitkään aikaan jättänyt kommenttia. Luen kyllä joka juttusi tarkkaan ja käyn lähes päivittäin katsomassa, onko tullut uutta. Kuulostaa tosi turhauttavalta tuo asioiden hoitaminen siellä. En tiedä riittäisikö oma kärsivällisyyteni.
Tervetuloa 'jäähylle' hyytävän kylmään Suomen kevääseen! Ainakin seuraavat 10 vrk ennustettu olevan tavallista kylmempää ja pikku hiljaa saataneen sadettakin. Öisin hallaa. Toppatakille taas käyttöä, ihan päiväsaikaan. Johan tässä kolme päivää t-paidassa hilluttiinkin.

12:13 PM  
Blogger Anna said...

Iik, iik, "hyytavan kylmaa"! Hyva kun varoitit, taalla on niin lamminta, etta en varmasti olisi alynnyt ottaa mukaan lampimia vaatteita.

Juu, kaikkien asioitten hoitaminen on taalla erittain turhauttavaa. Usein ajattelen, etta olen liian lyhytpinnainen elamaan taalla...

9:33 AM  

Post a Comment

<< Home