Sunday, May 04, 2008

Lisaa murusia

Naiset keraavat viinikoynnoksen lehtia, jotka ovat nyt parhaimmillaan, ja tekevat niista kaaryleita nimeltaan dolma, joissa on sisalla riisia ja minttua.


Pussaileminen on taalla aikaaviepa toimitus. Olen kerran lahdossa kylapaikasta ja suoritan nopean laskutoimituksen. Seitseman naista, jotka ovat sen verran hyvia tuttuja, etta kaksi poskisuukkoa ei riita, pitaa pussata nelja kertaa, oikea-vasen-oikea-vasen. Nelja kertaa seitseman on yhta kuin liian monta ja minulla on kiire. Niinpa huiskautan vain akkia katta ovensuusta, huudan hei, ja jatan koko konkkaronkan seisomaan hiukan hakeltyneen nakoisena niille sijoilleen.


Oi onnea! Olen varautunut samaan kammottavaan paperisotaan kuin viime vuonnakin, etta saan tyoviisumini uusittua. Mutta pastori Sylvain valistaakin minua, etta tarvitsen vain kaksi passikuvaa, yhden paperin toimistosta ja kopion vanhasta viisumista. No, nama pitaa vieda poliisilaitokselle. Ei, naita ei otetakaan vastaan enaa tassa paikassa, vaan toisaalla. Missahan tama paikka mahtaisi sijaita? Se on kaupungin ulkopuolella, valistaa poliisilaitoksen tytteli [mieliala laskee]. Meneeko sinne bussi? Ei mene [mieliala menee pakkasen puolelle].


Saan kuitenkin osoitteen kateeni ja lahden jo valmiiksi lannistuneena etsimaan toista poliisilaitosta. Ja, kuinka ollakaan, se sijaitsee noin kymmenen minuutin kavelymatkan paassa pisteesta A. Huraa! Kerrankin nain pain. Jatan paperini ja jaan odottamaan uutta viisumia.


Voi itku, uusissa kengissa on reika eivatka ne ole kuin kuukauden vanhat. Reijasta poly tulee vapaasti kenkaan sisaan ja varpaat ovat aina ihan polysta harmaat kun otan kengan pois. Pitaa varmaan hankkia ilmastointiteippia. Tai jotkut raudoitetut saappaat, johon ei heti tule reikia.


No onkos tuo mies kuolla kupsahtanut tuohon katukaytavalle? Ei sentaan, hanhan on laittanut pahvinpalan paansa alle. Ottaa ilmeisesti vain nokosia.

2 Comments:

Blogger Pirkko said...

Hauskasti kirjoitat. On ilo seurata täällä koti-Suomessa tapahtumia siellä.

Siunausta

tv yksi lukijasi
Pirkko

4:26 AM  
Blogger Anna said...

Kiva kiva, kiitos palautteesta! :)
Ja siunausta tarvitaan!

2:28 AM  

Post a Comment

<< Home