Tuesday, May 30, 2006

Viela enemman helletta

Laura tulee suureksi ilokseni pikavisiitille Englannista. Katselemme kaupunkia ja yritamme menna kaymaan Daiti-vuorella. Jaa yritykseksi. Koysirata toimii ja lipunmyyjatadit istuvat kopissaan, mutta eivat myy lippuja, ihmiset kaannytetaan pois. Myyjat eivat puhu englantia, niin etta he voisivat selittaa mista on kysymys.

Kaikki kasvaa valtavaa vauhtia. Mandariinipuissa oli viela eilen kukat ja tanaan jo herneenkokoiset, hassunnakoiset vihreat mandariininalut.

Ihmiset yrittavat pysya paivasaikana suojassa korventavalta paahteelta, lampotila nousee paivittain miltei 40 asteeseen. Mutta iltaisin, kun ilma viilenee, koko maailma tuntuu olevan ulkona. Aito valimerellinen tunnelma vallitsee kaduilla; pimea, lammin ilta, ihmiset istuskelevat ulkona kahviloissa. Lapsia ei taalla laiteta nukkumaan iltakahdeksalta, pienimmatkin piltit kulkevat vanhempiensa mukana myohaan yohon.
Kaupunki on taynna elamaa.

Tavarani Suomesta eivat nyt sitten tule ennen lahtoani taalta. Taas jotain on opittu. Mental note: ryhdy jarjestelyihin vahintaan puoli vuotta ennen kuin toivot jotain mahdollisesti tapahtuvaksi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home