Tuesday, September 23, 2008

Sielta taalta

Hinnat ovat kohonneet taallakin, ruuan hinta erityisesti, mika iskee vaeston kaikista haavoittuvaisimpaan osaan. Bussilipun hinta oli ennen 20 lekea ja nyt 30, mika tuntuu mitattomalta summalta suomalaisesta (noin 25 senttia), mutta on tietysti prosentteina huikea korotus ja surukseni kaikilla seurakunnan jasenilla ei ole varaa tulla kirkkoon, matkan hinta on yksinkertaisesti liian korkea.


Meneillaan on muslimien paastokuukausi Ramadan, joka talla kertaa kestaa aika tarkalleen syyskuun alusta syyskuun loppuun. Moni Suomessa on ollut kauhuissaan kun olen sanonut, etta Albania on muslimimaa. Ilmeisesti he kuvittelevat, etta taalla kiihkomuslimit ja terroristit heiluvat kaduilla aseet kasissa. Itse asiassa taalla on hyvin rauhallisen ja turvallisen oloista eika muslimiuden lasnaoloa huomaa juuri muusta kuin moskeijoiden paljoudesta. Burkhaa taalla ei kayta kukaan ja hiuksensa huivilla (uskon takia) peittavia naisia on suunnilleen saman verran kuin Turussa.


Drenican serkku (20v) on mennyt naimisiin. Tyttoparka. Mies on komea kuin mika, mutta hanen komeudestaan ei nuorikko saa paljoa nauttia, silla tama tyoskentelee Kreikassa ja on kotona vain kuukauden vuodesta. Nuori vaimo joutuu heraamaan joka aamu kello viisi keittamaan kahvia appivanhemmille. Koko paiva on ankaraa tyontekoa. Kun vieraita tulee (ja heita kay tassa kulttuurissa paljon), niin tytto joutuu palvelemaan heita ja koko vierailun ajan seisomaan kadet yhteen liitettyina (kuin aariaa aloittavalla laulajattarella) jossain syrjemmassa valmiina toteuttamaan pienintakin toivomusta.


Kuljes keskusaukion poikki. Paikalla on valtava joukko ihmisia ja lukuisia TVn kuvausautoja. Saan kuulla, etta alkamassa on mielenosoitus paaministeria vastaan. Erinomaista! Toivottavasti hanen lapimata ja korruptoitunut aikakautensa alkaa vihdoin paattya. Valtaan han on kuulema paassyt ostetuilla aanilla ja tietysti valtakoneisto on taynna hanen yhta korruptoituneita ystaviaan. Toivottavasti tama on lopun alkua!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home