Friday, September 26, 2008

Pysahdys hetkiseksi

Minulla on taas vatsatauti eika olekaan kuin vasta miljardis kerta. Unettoman yon jalkeen vietan paivan lomaa koulusta ja makaan sangyssa koko paivan kuin lahna. Onnekseni olen lainannut koulun kirjastosa ison pinon kirjoja, elamankertoja sarjasta "Heroes of Faith". Kirjasarjassa kerrotaan muun muassa Aiti Teresasta, C.S. Lewisista ja Hudson Taylorista. Viimeksimainittu on yksi suosikeistani.


Hudson Taylor oli kiinalaisen lahetystyon uranuurtajia. Han muutti maahan aikana, jolloin lansimaisia kutsuttiin nimella "valkoiset paholaiset" ja heita syytettiin aiheettomasti kammottavista hirmuteoista. Kun kansan mieli oli kiihoitettu lansimaalaisia vastaan, heista jopa 25 000 murhattiin julmasti. Mutta mikaan ei saanut Hudson Tayloria lannistumaan, ei edes se, etta han joutui hautaamaan vaimonsa ja nelja lastaan Kiinan maaperalle.


Kiinalaisen lahetystyon alkuvaiheet olivat muutenkin hankaluuksia taynna. Rahakirstun pohja pilkotti usein, mutta Hudson Taylor totesi vain: "Meilla on rahaa 25 senttia ja kaikki Jumalan lupaukset!" Ja hanen uskonsa ja rohkeutensa palkittiin, tyo menestyi ja tuhansia lahetyssaarnaajia saapui Kiinaan tuomaan toivoa ihmisille, joista monet elivat oopiumin musertavassa otteessa.


Tarvitsin taman vapaapaivan. Tarvitsin lukea taman kirjan ja saada siita uuden nayn kerata voimani ja lahtea eteenpain rohkeasti toteuttamaan sita tyonakya, mika minulla on tasta maasta. Talla kertaa vatsatauti oli siunaus!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home