Wednesday, December 03, 2008

Jouluongelmia..

No niin, koulun kuoro esiintyy Christmas Bazaarissa, eli kansaivalisen naisjarjeston vuotuisissa joulumyyjaisissa ensi sunnuntaina. Tai siis sen piti esiintya. Jarjeston johtokunta oli ollut aivan ihastuksissaan, “Oih, lapset laulavat joululauluja myyjaisissa, kuinka hurmaavaa”. Paitsi yksi naisista ei ollut yhta ihastunut. “Ei kay”, han oli ilmoittanut. Eli han pystyi torpedoimaan koko suunnitelman.


Kukaan ei ollut edes rohjennut kertoa minulle tasta. Kuoro on harjoitellut koko syksyn tata varten. Vasta eilen joku vihjaili jotain ja sain sitten kaivettua totuuden ulos. Kuinka tama on edes mahdollista? Kuinka joku ei voi haluta kuunnella lasten laulamia joululauluja (ja laulavat todella hyvin!). “No tuota, han on albanialainen.. Ehka han ei ole tottunut kristillisiin joululauluihin”. Mutta tama on CHRISTMAS Bazaar! Tama koko ajatus pyorii joulun ymparilla. Joulu ON kristillinen juhla! Ei siita mihinkaan paase. Mutta tama on ilmeisesti joku diktaattorin henkinen perillinen, joka ei ole viela ymmartanyt, etta Albania ei ole enaa ateistinen valtio.


Kuorolaiset ovat jarkyttyneita. Laulujen ja esiintymisen eteen on tehty kova tyo, solistit ja harmoniat treenattu. Eihan tassa nyt voi nain kayda! Eika voikaan. Nyt rukoillaan! Ja me rukoilemme..


Jatkuu..

1 Comments:

Blogger Piita said...

Hei Anna pitkästä aikaa. Olipa outo nainen se joululaulujen kieltäjä.
No - minä en tiedä Albaniasta paljoakaan, niin, tai tiedän sinun kauttasi kyllä jo vähän.
Luen aina juttusi! Ne piristävät.
Hyvää jatkoa sinulle!

9:07 AM  

Post a Comment

<< Home