Friday, November 14, 2008

Hyva Suomi!

Ojoi.. Kuukausi on kulunut siita kun viimeksi ehdin tanne kirjoittaa. Elama on ollut hauskan kiireista, niin etta en ole pystynyt paivakirjailemaan


Mitas kuukauden aikana on ehtinyt tapahtua..


Viikon syysloma. Airi ja Liisa P, kaksi sankarimatkailijaa, vierailivat Albaniassa ja olivat ensimmaiset "viralliset" vieraat uudessa asunnossani. Toivat Fazerin sinista, salmiakkiaakkosia ja mita kaikkea muuta nyt ihminen elamassaan tarvitsee. Ajoimme ramaautollani Montenegroon, mista loysimme sattumalta kauniin, vanhan Kotorin kaupungin. Jatkoimme matkaa Kroatiaan, missa sitten taas ihailimme Dubrovnikin vanhaa kaupunkia. Kavimme tietysti myos katsastamassa Albanian nahtavyyksia.


Taalla kayneet harvat suomalaiset vieraat ovat olleet sitakin erinomaisempia. Tuovat laukkukaupalla avustustavaraa ja viela lahtiessaan riisuvat lahes kaikki vaatteet paaltaan koyhille jaettaviksi, niin etta tayttavat hadin tuskin saallisyyden vaatimukset lentokentalle mennessaan. Auttavat paikallisia (ja tietysti minua!) mahdollisimman paljon ja yleisesti ottaen levittavat ymparilleen hyvinvointia ja siunauksia. Olen aina vain vakuuttuneempi suomalaisten erinomaisuudesta!


Muuta tapahtunutta: Tiranaan avattiin Suomen kunniakonsulaatti. En muista uuden kunniakonsulin (siis paikallinen miekkonen) nimea, mutta muistutin hanta moneen kertaan, etta jarjestaa sitten meille tanne itsenaisyyspaivajuhlat. Lupasi sen tehda. Avajaiset olivat erinomaisessa ravintolassa, ruoka oli hyvaa ja sita oli hillittoman paljon (ruuan takiahan tallaisiin tilaisuuksiin mennaan). Suomesta oli ulkoministeriosta vakea seka Balkanin maista paikallisten toimistojen suomalaiset edustajat.


En muista mita muuta on tapahtunut. Hirvean kivaa on ollut!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home