Friday, January 23, 2009

Vaikka Tirana pyrkii olemaan jollain tavalla moderni ja edistyksellinen, taalla on jotenkin viela ihanan vanhanaikaista. Lapset leikkivat pihalla tuntikausia (kenenkaan kotona ei ole tietokonetta)ja puhkeavat valilla kaikki yhdessa laulamaan jotain monisakeistoista laulua. Miehet kuljettavat naisia polkupyoran tangolla (lansimaiset naiset alkavat olla liian tuhteja tahan) tai tarakalla. Ihan joka paikkaan ei ole viela tunkeutunut kiireinen ja stressaava elamantyyli.



Monan isa on hakannut vaimonsa ja tyttarensa, koska Mona ei suostu menemaan naimisiin isan valitseman miehen kanssa (Mona on harras kristitty ja isan valitsema sulhaskandidaatti on muslimi). Mutta aitipa rupeaa topakaksi ja ottaa yhteytta poliisiin. Joku keroo minulle, etta Albaniassa on vihdoin saatu aikaiseksi laki, joka suojelee naisia perhevakivallalta. Niinpa poliisi puuttuu asiaan (ihme!) ja heittaa miehen ulos talosta. Jotakin suojeluakin on tarjolla perheen naisvaelle. Huraa! Voisin tanssia ilosta kuullessani taman loistavan uutisen!!

2 Comments:

Blogger Piita said...

Hei Anna
Kiva kuulla sinusta taas!
Olen odottanut juttujasi Albaniasta, taas oli hyvää lukemista.
Toivottavasti sinulla menee hyvin siellä.
Kuullaan

11:58 AM  
Blogger Anna said...

Hei!

Minulla menee erittain hyvin taalla, sovin juuri rehtorin kanssa, etta jatkan ensi vuonna samassa koulussa, josta pidan ihan hirveasti!

3:05 AM  

Post a Comment

<< Home