Thursday, February 09, 2006

Yska

Olen nukkunut viiden peitteen alla, mutta kylmyys on saanut ylivallan ja sairastun, osaksi koska olin ollut koko viikon ennen tanne tuloani kehnolla ruualla ja vahalla unella. Ymmarran nyt paremmin miksi ihmiset kuolivat ennen vanhaan kaiken mailman keuhkotauteihin. Kosteus on kaikista pahinta. Saan toisen lammittimen, mutta se tulee liian myohaan ja yska on jo kaynyt kimppuuni.

Lahden kuljeskelemaan kaupungilla. Uusia rakennuksia on noussut muutamassa kuukaudessa lisaa. Katukuva nayttaa muuten samalta, mutta ihmiset kulkevat tummissa talvivaatteissa. Nuoret naiset ovat huippumuodikkaissa, erittain kapeakorkoisissa kengissa, joita nain jo muotipaakaupungissa Milanossa. Toivon mielessani, etta Suomi saastyisi edes talta jarjettomalta muotivillitykselta.

ADRAn alueen ymparisto nayttaa roskaisemmalta kuin koskaan. No, kuinkas muuten, kun kukaan ei ole siivonnut edellisia roskia pois ja ihmiset ovat heittaneet uusia sekaan.
Mika naita ihmisia riivaa! Kotinsa he pitavat moitteettoman siisteina ja sitten kadut ovat taynna torkya.

Menen kaymaan ADRAn toimistolla. Keskustelemme joistain projekteista, joita voisin kenties ruveta toteuttamaan taalla. Pitaisi olla paljon enemman tietoa maan oloista, kuin mita minulla on, etta voisi tietaa, mika taalla voisi toimia, mista olisi eniten hyotya, mika olisi kulttuurillisesti hyvaksyttavaa. Tekemista kylla olisi vaikka kuinka, mutta yksi innokas, mutta tietamaton ulkomaalainen voi saada aikaan enemman haittaa kuin hyotya jos ei ole tarpeeksi perilla olosuhteista.

Illalla vanha ystavamme Ilir (18 vee) tulee tapaamaan minua. Han valmistautuu helmikuussa pidettaviin isoihin tentteihin. Han opiskelee fysiikkaa yliopistossa, tosin pitkin hampain. Han, niinkuin niin moni muu taalla, haluaisi lahtea ulkomaille opiskelemaan. Osittain opetuksen tason vuoksi, osittain, koska hyvia arvosanoja on taalla melkein mahdotonta saada, jos ei lahjo opettajia. Opiskelijat ovat jarjestaneet ison mielenosoituksen korruptiota vastaan, mutta asiat muuttuvat taalla hitaasti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home